25 mei 2023

Alles over renoveren

renovatie

Renoveren is het herstellen en zo nodig gedeeltelijk vernieuwen van objecten. Wij van WEST voeren veel renovatiewerkzaamheden uit in combinatie met onze diensten op het gebied van schilderen en conserveren. In renovatieprojecten gaan wij voor verduurzaming. Dat is voor ons een reden een opdracht wel of niet aan te nemen.

Renoveren en verduurzamen doet een aanspraak op ons creatief vermogen. Wij voeren de meeste opdrachten uit in de railsector of utiliteitsbouw. Het gaat dan bijvoorbeeld om glasvervanging, houtrotreparaties, dakbedekking, staalreparaties of het plaatsen van zonnepanelen.

Efficiënt & veilig

Renovatiewerkzaamheden vormen een belangrijk deel van onze werkzaamheden. Behalve door onze eigen vakmensen, voeren we dit werk vaak uit in samenwerking met gespecialiseerde en gecertificeerde partners. Dat doen we in het geval van grootschalige projecten, vooral voor het renoveren van staal, op moeilijk toegankelijke plaatsen. Dat proces versnellen we door zelf constructies te bedenken en te ontwikkelen. Daardoor zijn we in staat het werk zo efficiënt en veilig mogelijk uit te voeren. 

Ontzorgen

In de praktijk komt glasvervanging vaak neer op verduurzamen: we plaatsen dan glas, wat beter isoleert dan het ‘oude’ glas. Onderdeel van renovatie- en verduurzamingswerkzaamheden is ook het aanpassen van de onderliggende constructie. Met deze transformatiewerkzaamheden geven we panden of objecten een volledige nieuwe uitstraling. Onze kracht is dat we naast het plannen en uitvoeren van de werkzaamheden de complete organisatie op ons nemen. Opdrachtgevers hebben geen omkijken naar het werk!

Spoor, infra & utiliteitsbouw

Stationsgebouwen zijn een dankbaar ‘slachtoffer’ van ons renovatiewerk. Werk wat we in dat geval bijvoorbeeld uitvoeren is het aanbrengen van nieuwe kappen en het installeren van lichtstraten. Maar we installeren ook zonnepanelen, vervangen dakbedekkingen of brengen vloercoating aan. Renovatiewerk aan utiliteitsprojecten ligt in het verlengde van opdrachten in de railsector. 

De Buffel

Innoveren en ontzorgen zijn kenmerkende termen voor ons renovatie- en verduurzamingswerk. Eén van die innovaties is ‘De Buffel’: met dit hefplatform kunnen wij bijvoorbeeld werk uitvoeren aan perronoverkappingen, bovenleidingsportalen en tunnels of bruggen.

Wil je meer weten over renovatiewerk, of het verduurzamen van bestaande gebouwen of objecten? Neem dan contact met ons op.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?