14 juni 2023

Cursusochtend medewerkers WEST

West-cursusochtend

Al onze medewerkers zijn getraind om bewust veilig op locatie of op de werkvloer werkzaamheden uit te voeren. Op hoogte, met machines of met gevaarlijke stoffen: we besteden aandacht aan alles. Vorige maand berichtten we over een verandering in de regelgeving voor mensen die werken met diisocyanaten. Daarom organiseerden we 9 juni een cursusochtend om alle collega’s goed voor te bereiden, inclusief een quiz met examenvragen aan het eind. We combineerden het leerzame met het aangename en hadden een lekkere barbecue geregeld na afloop.

Gezond werken

Wij van WEST besteden veel tijd aan veilig en gezond werken. Uiteraard doen we dit om de kans op ongevallen te minimaliseren, maar ook om te zorgen dat alle werkzaamheden uitgevoerd worden volgens de laatste richtlijnen en wetgeving. Onze branche krijgt te maken met aanvullende informatie en verscherpte wetgeving vanuit Europa. Dit om op de werkplek en de blootstelling aan chemische stoffen zoals diisocyanaten via de huid en inademing te beheersen. Gebruikers kunnen namelijk hierdoor een allergisch beroepsastma ontwikkelen. Vanaf 24 augustus 2023 gaan de nieuwe aangescherpte regels voor werken met diisocyanaten in. De cursusochtend was bedoeld om iedereen bij WEST hierover te informeren en bewuster te maken.

Goed voorbereid

De medewerkers van WEST werden onderverdeeld in twee kleine groepen. De ene groep ging aan de slag met de Europese cursus ‘Veilig werken met diisocyanaten’

Producten die een bepaald percentage diisocyanaten bevatten, mogen alleen gebruikt worden als de verwerkers een opleiding hebben gevolgd over het veilige gebruik hiervan. De tweede groep volgde een cursus over communiceren en elkaar aanspreken op gedrag. Dit is erg belangrijk als het aankomt op veilig werken en verbeteringen of knelpunten aankaarten.

Leren en ontspannen

Na deze informatieve en belangrijke cursusochtend is het fijn om even de informatie te verwerken en nog wat na te kunnen praten. Aan het einde van beide cursussen volgde een quiz met twintig vragen die door alle medewerkers goed is afgerond. Iedereen ontvangt een certificaat en degene die als beste de quiz had gemaakt, won totaal door WEST geregeld een ‘weekendje weg’… het magazine welteverstaan. Op deze zomerse dag hebben alle ‘cursisten’ kunnen genieten van een lekkere barbecue. Een leuke manier om het nuttige en het aangename te combineren.

Bij WEST kunt u ervan op aan dat we op tijd de aangepaste regelgeving hebben toegepast en dat onze medewerkers de juiste opleiding hebben afgerond. Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact op.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?