28 februari 2023

Even voorstellen: de Buffel

de Buffel

Maak kennis met de Buffel. Nee, dat is niet de bijnaam van een van onze medewerkers, maar van een bijzondere spoorhoogwerker. Voor onze werkzaamheden zijn bereikbaarheid en veiligheid belangrijke thema’s, zoals bij onderhoud op het spoor. Daarnaast zorgt de Buffel voor lagere kosten en is het mogelijk sneller te werken dan met traditionele methodes. Goed nieuws, want de Buffel is ook te huur! Op deze manier is efficiënt werken met meerdere personen tegelijk op het spoor voor iedereen mogelijk. 

Karakter van de Buffel

Wat maakt de Buffel zo uniek in Nederland en België? Het hefplatform dat op het spoor kan rijden is zeventig vierkante meter, dat betekent dat tot acht personen tegelijkertijd veilig werkzaamheden kunnen verrichten! Bij onderhoudswerkzaamheden moeten vaak meerdere taken worden gedaan, zoals lassen, beton herstellen, conserverings- en schilderwerkzaamheden, bijvoorbeeld aan perronoverkappingen, bovenleidingsportalen, tunnels of bruggen. De Buffel is het creatieve resultaat van onze jarenlange ervaring in onderhoudswerk. Om aan spoorgebonden eisen te voldoen, wordt normaal gesproken gekozen voor traditionele steigers, eventueel aangevuld met kleine hoogwerkers. Echter, deze oplossing is kostbaar, minder flexibel, minder snel en minder veilig. Met de Buffel zijn deze problemen verleden tijd!

Werkervaring van de Buffel

De Buffel heeft zijn waarde inmiddels ruim bewezen. De multidisciplinair inzetbare hoogwerker is niet alleen door WEST veelvuldig gebruikt, maar ook andere partijen zoals Vlasman B.V. in opdracht van de Bouwcombinatie SVS (Strukton Rail VolkerRail Schiphol) heeft de voordelen ervaren. De Bouwcombinatie heeft de Buffel gehuurd en ingezet voor sloopwerkzaamheden aan het plafond in de Schipholtunnel. 

WEST heeft de Buffel onder andere gebruikt voor conserveringswerkzaamheden op station Eindhoven. Al het staal boven zes perrons is met de Buffel gereinigd. Hierdoor konden we flexibel en gericht te werk gaan en tegelijk een veilig werkgebied creëren. Station Eindhoven is zeker niet de enige plek waar de Buffel het werk gemakkelijker heeft gemaakt, ook de stations van onder andere Almere, Amersfoort, Voorburg en Duivendrecht zijn weer helemaal opgeknapt met behulp van deze bijzondere hoogwerker. 

Kan onze Buffel u helpen bij het veiliger en efficiënter uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?