30 Januari 2024

Testen met het digitaal vastleggen van veiligheid

2231995 Straal en Schilderbedrijf West Content 23 01  overzicht

Wij van WEST besteden veel tijd aan veilig en gezond werken. Uiteraard doen we dit om de kans op ongevallen te minimaliseren, maar ook om te zorgen dat alle werkzaamheden uitgevoerd worden volgens de laatste richtlijnen en wetgeving. Om de veiligheid van onze medewerkers en alle andere betrokkenen nog beter te kunnen monitoren en handhaven, gaan we testen met een veiligheidsapp van VeiligWerk.

VeiligWerk

De VeiligWerk app maakt het mogelijk veiligheidsprocessen te digitaliseren. Hiermee vervangen we fysieke processen voor makkelijk beheersbare workflows die onze collega’s en van onze onderaannemers kunnen bedienen vanaf de werkplaats via telefoon, tablet of laptop. Zo is alle informatie omtrent veiligheid beschikbaar op één centrale plek die snel en gemakkelijk te bereiken is.

Functionaliteiten

De app biedt diverse functionaliteiten waarmee we ons veiligheidsbeleid nog beter kunnen structuren en uiteindelijk zal dit zorgen voor een hoger veiligheidsniveau. Deze functionaliteiten bestaan bijvoorbeeld uit: het melden van onveilige situaties en incidenten, het uitvoeren van inspecties, het registreren van bijeenkomsten, toolboxen, het inzien van rapportages en risicomanagement.

Testen

De komende tijd gaan collega’s op diverse projecten testen met de VeiligWerk app. Op het project Station Eindhoven is de app al in gebruik genomen. Vooral voor de oudere generatie is het wennen om alles digitaal te registeren.

 Wilt u meer weten over onze visie op veiligheid? Neem dan contact met ons op.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?