8 maart 2023

Trots op vakvrouwen!

internationale vrouwendag

Vandaag willen ‘wij van WEST’ onze vakvrouw Anna extra in het zonnetje zetten op Internationale Vrouwendag 2023. In ons werkveld zien we helaas nog niet veel vrouwen werken en ook bij WEST is Anna op dit moment de enige. Wij zien graag meer vrouwen komen en wie beter dan Anna zelf kan vertellen hoe leuk het werk is? Bekijk snel de video!

#wijmakenhetmooier

WEST is lid van branchevereniging OnderhoudNL en wij grijpen met elkaar deze Internationale Vrouwendag aan om alle vakvrouwen in de schilder- en onderhoudsbedrijfstak in de schijnwerpers te zetten, of dit nu gaat om vakschilders, werkvoorbereiders, projectleiders of directieleden. We laten de vrouwen zelf vertellen hoe leuk het werk is. Volg daarom de hashtag #wijmakenhetmooier op social media zoals LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter en ontdek nog meer verhalen van deze vakvrouwen door heel Nederland.

Mannenwerk?

Het imago voor de buitenwereld is dat de schilders- en onderhoudsbranche bestaat uit stoere vaklui die sjouwen met zwaar materieel. De vrouwen die wel werkzaam zijn in ons veld, denken daar heel anders over! Anna is vandaag op pad gegaan bij een van onze projecten om te vertellen hoe het is om als vrouw bij WEST en in dit vakgebied te werken. Anna is al meer dan zes jaar onze officemanager. Ze hoopt dan ook dat deze videoactie aanslaat en dat meer meisjes en vrouwen een opleiding gaan volgen in de techniek of gaan werken bij een technische onderneming. Gelukkig is een voorzichtige verbetering zichtbaar, maar dat kan nog beter! In 2018 was bijvoorbeeld vijf procent van de aanmeldingen voor de schildersvakopleiding vrouw. Vier jaar later is dit zeven procent. Ook het aandeel werkende vrouwen in de schilders- en onderhoudssector stijgt licht. 

Twijfel je als vrouw om in dit vakgebied te gaan werken? Neem gerust contact met ons op en kom eens kijken wat we doen! Bij WEST ben je zeker welkom in welke functie dan ook.

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?