10 juli 2023

Wij van WEST: officemanager Anna 

Straal en Schilderbedrijf West officemanager Anna

Anna werkt al ruim zes jaar bij WEST en is een echte duizendpoot. Op ons kantoor weet ze als geen ander bezig te blijven. Ze beweegt in haar functie al die jaren mee met de groei van WEST. In de rubriek stelt Anna zich voor en vertelt hoe ze het al zo lang vol weet te houden tussen de mannen van WEST.

Vakvrouw

In maart was Anna al even ‘nieuws’ op onze pagina’s toen we haar in het zonnetje zetten tijdens Internationale Vrouwendag. Als lid van de branchevereniging OnderhoudNL deden we mee met de actie #wijmakenhetmooier en besteedden we aandacht aan de vrouwen die werkzaam zijn in de schilder- en onderhoudbranche. Voor Anna zelf was het nooit een issue, werken in een mannenwereld. Anna: “Toen ik werk zocht, was ik op dat moment fulltime moeder. Na een tijdje kriebelt het dan toch weer en wilde ik aan de slag bij een leuk bedrijf en de sector maakte mij weinig uit! Mijn zwager kende Steven en zei dat dit misschien wel iets voor mij was. Daar had hij gelijk in, want het klikte! En nog steeds, want dit jaar wordt het alweer zeven jaar geleden dat ik bij WEST begon.”

Meegroeien

“WEST was zes jaar geleden nog een kleiner bedrijf. In het begin was ik echt een manusje-van-alles. Ik probeerde vooral met mijn werk anderen te ontzorgen.” Vanaf het begin doet Anna bij ons de administratie. Ze hielp ook bij de projecten, want toen ze begon, hadden we slechts een projectleider. Anna: “Nu hebben we extra collega’s erbij gekregen en is dat niet meer nodig. Maar die diverse werkzaamheden die bij zo’n klein bedrijf horen, vind ik juist erg leuk in mijn werk! Nu focus ik mij meer op de administratie en ben ik bezig het nieuwe ERP-systeem Exact goed onder de knie te krijgen. Ook op dat gebied groeien we verder!”

Familiebedrijf

Dat Anna het nog steeds naar haar zin heeft, heeft veel te maken met de sfeer en het zijn van een familiebedrijf. “Ik kom zelf uit een familiebedrijf in de horeca. Daar was ik ook gewend om veel verschillende werkzaamheden te doen. Dat kleinschalige past goed bij mij en dat is nog steeds zo. Werken bij WEST bevalt me daarom heel goed. Dat merk je vooral aan de persoonlijke sfeer. Je kent elkaar veel beter, je wipt even binnen bij de ander en als iemand met pensioen gaat, heeft dat ook echt impact!”

Bezig blijven

Naast het werk besteedt Anna veel tijd aan haar gezin en ook daar zit ze niet vaak stil. Waar normaal de ouders de kinderen inspireren om activiteiten te ondernemen zijn het bij Anna juist haar twee dochters geweest die de beide ouders hebben beïnvloed! “Mijn jongste dochter zit op vioolles. Dat doet ze nog niet heel lang en het was erg leuk om haar met een optreden te zien. Vroeger had ik ook vioolles van een leuke lerares, totdat ik een ander kreeg waarmee ik geen klik had. Nu vind ik het weer zo leuk, dat ik na de zomer het vioolspelen ga oppakken en weer begin met lessen nemen! De oudste dochter zit op een tennisvereniging en wie hebben zich daar ook al aangemeld? Mijn man en ik,” lacht Anna.

Wil jij ook werken bij een gezellig familiebedrijf waar je er echt toe doet? Bekijk dan onze vacatures!

De laatste ontwikke­lingen

Waar kunnen wij je mee helpen?